CHRISTIAN YOUTH SPORTS LEAGUE IN ROMANIA

CHRISTIAN YOUTH SPORTS LEAGUE IN ROMANIA

duminică, 30 ianuarie 2011

SCURT ISTORIC al KUNG FU

"AJUTA-MA PRIETENE SA SPUN SI MAINE ... AZI"
Oferiti 2 % SPORT CLUB "LIGA TINERETULUI CRESTIN SPORTIV din ROMANIA" pentru programul sau "AJUTA-MA PRIETENE SA SPUNS I MAINE ...AZI", orientat ajutorarii copiilor aflati in probleme sau varstnicilor bolnavi pentru a putea fi ajutati.
krystyankeller@yahoo.com - 073.735.750





FORMULARE 200 SI 230
Incepand cu acest an exista noi modele de formulare 200 (pentru contribuabili cu venituri din alte surse) si 230 (pentru contribuabili cu venituri din salarii). Aceste formulare trebuie trimise la administratiile financiare pana in data de 25 mai 2012.

CE TREBUIE SA FAC?
Depinde... dar puteti vizita sectiunile corespunzatoare din acest site:
daca sunteti contribuabil (daca vreti sa directionati un procent din impozitul dvs.),
daca sunteti un angajator (si vreti sa aflati ce obligatii va revin in cadrul acestui sistem)
daca sunteti o organizatie (vreti sa aflati cum puteti beneficia de acest sistem)
Sistemul 2% este destul de usor de folosit si adminstrat.
CUI POT DIRECTIONA?
Puteti directiona 2% din valoarea impozitului dvs. catre o organizatie neguvernamentala. Alegeti pe cat posibil organizatii pe care le cunoasteti sau de care ati mai auzit pentru a fi siguri ca banii sunt folositi cat mai eficient. Domeniul in care doriti sa activeze organizatia depinde numai de dvs.; ganditi-va insa ca acesti banii pot rezolva probleme din jurul dvs. care va afecteaza sau afecteaza comunitatea in care traiti.
Copiii, educatia, varstnicii, somerii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protectia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar cateva din domeniile in care un procent din impozitul dvs. poate avea cu adevarat un impact.

Cum puteti folosi si aplica 2%?
Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).
Se aplica o data pe an, la incheierea declaratiilor de venit global pana la data de 15 mai.
Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt:
PASUL 1 .
Dumneavoastra, ca persoana fizica, va trebui sa intrati in posesia unui formular care are drept titlu:
- daca aveti venituri din salarii: DECLARATIA 230 (punctele A si B)
-daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): DECLARATIA 200. (punctul III)
PASUL 2
In Declaratia 230 se completeaza urmatoarele:

A. Date de identificare ale contribuabilului (ale dvs.)

B. Destinatia sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat, unde:
- Denumire entitate nonprofit : SPORT CLUB LIGA TINERETULUI CRESTIN SPORTIV DIN ROMANIA, CIF:16736845 si numar de cont bancar: RO84CECEB31830RON2594825 deschis la VICTORIA/411.




O SCURTĂ ISTORIE A KUNG FU

Primele forme de luptă cu mâna goală, au apărut în China, în secolul III î.e.n. multe secole artele marţiale au continuat să se practice şi să se perfecţioneze acum aproximativ 2000 de ani, în timpul dinastiei HAN, un maestru pe numele său ”Kuo I”, a creat un stil denumit ”Ch’ang Shou” sau ”mâna cea lungă” în fapt strămoşul stilului Shaolin.
Secolele IV şi V e.n. au fost caracterizate de invazii barbare şi de o mare fervoare religioasă. Budismul s-a difuzat în toată China şi astfel au apărut numeroase temple şi mănăstiri. Una dintre acetea a fost şi templul ”tinerei păduri” sau Shaolin Szu, care a fost construită spre finalul secolului al V-lea la poalele muntelui Sung, in provincia Honan.
În jurul anului 520, ajunge la templul Shaolin celebrul Bodhidarma Ta patriarh al budismului şi conducător al sectei chineze Ch’an, cunoscută în occident mai mult după numele japonez: ZEN.
Bodhidarma i-a învăţat pe călugări o serie de exerciţii fizice şi de respiraţie destinate să ajute corpul fizic în lupta sa pentru comuniunea om-spirit dând vigoare corpului pentru lungile exerciţii meditative. Aceste exerciţii se bazau pe tehnici derivate din Yoga. Lui Bodhidarma îi este atribuită şi clasificarea primelor forme de Shaolin Ch’an.
După moartea lui Bodhidarma, călugării s-au iniţiat şi în practica artelor marţiale. Templul se afla într-o zonă izolată şi infestată de hoţi, ceea ce făcea necesar să existe un sistem defensiv, mai ales având în vedere faptul că un călugăr budist nu purta arme.
Primii maeştri au fost războinicii care s-au călugărit şi s-au dedat vieţii monahale.
Cu timpul călugării de la Shaolin şi-au acumulat faima invincibilităţii; superioritatea lor nu era numai fizică dar şi spirituală şi mentală.
Boxul de Shaolin a devenit faimos în toată China. Astfel împăratul T’ai Tzu, fondatorul dinastiei Sung (960-1279) a fost un mare maestru în Kung Fu şi lui îi datorăm crearea stilului ”Ch’ang Ch’uan” (boxul lung). Încă şi în zilele noastre Ch’ang Ch’uan este sinonim cu Shaolin de Nord, cu toate că în limbaj antic chinez această denumire este încă folosită şi pentru a indica T’ai Ch’i Ch’uan (China comunistă foloseşte de numirea Chang Chuan pentru o şcoală de Wu Shu modern).
Cu timpul au fost puse la punct multe stiluri, unele puneau accent mai mult pe mişcare şi elasticitate, decât pe forţa fizică. Astfel au apărut denumirile ”Pumnul moale”- Jou Ch’uan şi ”Pumnul de bumbac” – Mien Ch’uan, strămoşi ai stilurilor interne.
Un faimos maestru, a fost eroul chinez Yueh Fei (1103-1142). Acesta a pus la punct celebrele exerciţii ”Pa Tuan Chin – Cele Opt Pânze de Brocat Pretios” a creat stilul de ”box al familiei Yueh” Yueh Chia Ch’uan care se mai practică şi azi. Cu aceste ”forme” generalul Fei îşi pregătea zi de zi soldaţii şi ofiţerii. Mulţi experţi atribuie şi faptul că generalul Yueh Fei este şi creatorul şcolii ”Hsing I Ch’uan – Boxul formei minţii” dar acest lucru este incert.
În ceea ce priveşte forma ”Pa Tuan Chin” aceasta reprezintă piatra preţioasă a oricărui instructor adevărat de Kung Fu Tradiţional şi este cheia energiei interne.
În secolul XII a trăit călugărul taoist Chang San Feng, căruia îi este atribuită crearea şcolii T’ai Ch’i Ch’uan, cea mai celebră şcoală internă de lupte marţiale chinezeşti.
În timpul dinastiei Ming (1368-1644) s-au dezvoltat şi alte stiluri de arte marţiale cum ar fi ”Pa Chi Ch’uan –Boxul celor 8 direcţii”, ”Mei Hua h’uan –Boxul Florii de Prun” şi evident ”T’ang Lang Ch’uan –Boxul Călugăriţei”. În această perioadă a fost pus la punct şi stilul ”Wu Hsing Ch’uan –Boxul celor 5 Forme”, care nu a supravieţuit până în ziua de azi dar a influienţat multe alte stiluri.
În deceniul al IV-lea al secolului XVII, China a fost invadată de triburile manciuriene, care au adus sistemul lor de conducere şi pe tronul Chinei dinastia manciuriană Ch’ing, ultima a imperiului chinez, cea mai dură şi cea mai slabă dinastie totodată, în fapt comunismul putând foarte uşor să o înlăture devenind încă de la instaurare impopulară. Mulţi ani patrioţii chinezi au rezistat invaziei manciuriene, iar mânăstirea Shaolin Szu a devenit un centru şi simbol al rezistenţei.
Manciurienii şi-au consolidat propria putere şi a luat decizia de a distruge orice formă de rebeliune. Rezistenţa călugărilor şi a elevilor lor a fost eroică, dar forţele imperiale au reuşit până la urmă, chiar dacă s-au bazat pe trădare să distrugă templul Shaolin.
Călugării care au supravieţuit au construit un al doilea templu în zona Fukien, în China de sud dar după puţin timp şi acesta afost distrtus de flăcări la ordinul împăratului manciurian. Maeştrii s-au dispersat în toată China şi au dat naştere la numeroase şcoli. Numele de Shaolin era considerat ca inamic al imperiului manciurian…
Practicanţii erau urmăriţi pentru a fi ucişi şi artele marţiale pentru a fi distruse, astfel practicanţii s-au reunit în ssocccietăţi secrete, şccolile de arte marţiale au luat denumirile cele mai variate şi ciudate pentru a nu avea particula Shaolin care echivala cu duşmănia de moarte din partea autorităţilor manciuriene. În această perioadă s-a făcut distincţia între stilurile interne şi externe mai ales pentru a nu avea probleme cu autorităţile. Stilurile externe din Sud au început să se diferenţieze de cele din Nord, astfel au apărut şcoli puternice dar secrete în acelaşi timp: Wing Chun Kung Fu –Speranţă pentru viitor sau Frumoasa Primăvară, Choy Lee Fut –Maeştrii Choy, Lee şi Budha…etc.
Diferenţele au apărut şi din cauza constituţiei fizice a populaţiei practicante şi ale condiţiilor ambientale. În nord populaţia era robustă, cu gambe lungi, adoptând posturi largi şi lovituri de picior înalte. Locuitorii din sud erau mai mici de înălţime, mai slabi, cultivau în general orezul şi de cele mai multe ori activitatea lor şi-o duceau în barcă sau vapor sau cu picioarele în apă şi de aici în stilurile din sud predominante sunt loviturile de pumn şi lovituri joase de picior. Este absolut imposibil de citat toate stilurile de Kung Fu care s-au dezvoltat în această perioadă în China, dar vom descrie pe cele mai importante, în capitolele următoare.
Ajungâng în epoca modernă, în jurul anului 1920 şi până în anul 1940 a fost o perioadă de propagare în masă a artelor marţiale către populaţie, fără precedent. În 1928 a fost înfiinţat Institutul pentru Studiul Artelor Marţiale, denumite pentru prima dată Kuo Shu –Arte Naţionale. Au fost puse la punct stiluri simplificate, cum ar fi ”Lien Pu Ch’uan –Boxul pentru alinierea posturilor”, pentru a facilita învăţarea Kung Fu-ului la copii, în şcoli.
În China Populară (comunistă), în anii ’50 Artele Marţiale Tradiţionale au devenit prohibite. Principalele stiluri externe au fost puternic modificate, le-au fost încorporate multe tehnici de teatru acrobatic chinezesc, eliminându-se mare parte a elementelor tehnice ancestrale, suportul filozofic şi substratul spiritual, baza Artelor Marţiale Tradiţionale.
Tao sau Kata (în limbaj japonez) au fost modificate nu în scop combativ ci în sensul spectacolului, atribuindu-se atenţie aspectului estetic şi nu practic.
Rezultatul ? O formă de gimnastică acrobatică şi artistică bazată pe elemente din arte marţiale.
Stilurile interne au fost şi ele ”modificate” în sensul gimnasticii artistice şi în dauna elementelor marţiale şi chiar a rezultatelor curative. Noul sistem astfel ”creat” poartă denumirea de Wu Shu.
Dacă am fi să fim blânzi în folosirea unor denumiri, putem afirma cu tărie că este vorba de Wu Shu ”modern” şi nu de Wu Shu ”tradiţional”.
Artele Marţiale Tradiţionale Chinezeşti se regăsesc însă în diaspora chinezească, în Hong Kong, Singapore, Macao şi mai ales în Taiwan –China Liberă şi Democratică, unde există Federaţia Internaţională de Arte Marţiale Chinezeşti – FIMAC.
Wing Chun Kung Fu / Yong Chun Ch’uan ( cunoscut si cu denumirile Ving Tsun, Wing Tsun, Veng Chun, Ving Tsun Tong etc) o arta martiala intemeiata de calugarita Ng Mui si ”predata” domnisoarei Yim Yong Chun / Yim Wing Chun (in secolul XVIII) care impreuna cu sotul ei Leung Book Chau au dezvoltat scoala in secret, a cunoscut o dezvoltare separata in Honk Kong.
Acum, Marele Maestru Yip Man, ultimul Mare Maestru contemporan este trecut si in panoplia de mari maestrii ai Chinei continentale, deci o recunoastere post-mortem, care ne onoreaza.
Wing Chun Kung Fu, a devenit un nume sonor prin Bruce Lee, care desi a folosit numele Jeet Kune Do, a popularizat pe plan mondial, fara a o face intentionat, numele scolii Wing Chun si al maestrului sau, celebrul Yip Man. Nu numai ca a intrat in legenda, dar istoria filmelor ce contin scene sau sant dedicate artelor martiale incepe cu Wing Chun Kung Fu, ”aceasta este situatia” (citam fara sa vrem un clasic al politicii mondiale care si el a schimbat fata lumii). Romania a fost inclusa in circuitul international al Wing Chun Kung Fu si primul instructor recunoscut international din Romania, de Wing Chun Kung Fu a fost Cristian Butaru, care a fost consacrat de Si Jo dr. Leung Ting in Ungaria / Kesckemet, in perioada 6-8 mai 1991, o data cu scola maghiara si cu primii lor intsructori centura neagra, in prezenta celebrilor Milan Prosenica, Nick Smart, Zeljko Popovic, in fapt aici a inceput prietenia dintre cei doi instructori si colaborarea romano-sarba, in mai 1991.
In lume exista multe federatii de Wing Chun Kung Fu, Ving Chun, Wing Tsun, Ving Tsun, dar Romania si scoala noastra, este afiliata la ”International Ving Tsun Kung Fu Federation” - IVTKFF, cu sediul in USA, Tucson, Arizona si la ”European Ving Tsun Kung Fu Federation” – EVTKFF, cu sediul central in Romania, la Bucuresti, …”undeva” in Europa.
O noutate este ca IVTKFF si EVTKFF, prin vointa lui Si Jo Don Grose si a mea personal, au creat si ”Romania Wing chun Kung Fu Federation” – RWCKFF.
O nota interesanta, Tucson Ving Tsun Academy, IVTKFF, EVTKFF, RWCKFF sant persoane juridice SUA, create in Arizona, primul stat american in care s-a practicat
Wing Chun Kung Fu, in acelasi an in care a inceput sa se practice si in Europa, in Germania si Yugoslavia, 1977.
Si Jo Don Grose este recunoscut de Ving Tsun Athletic Association din Hong Kong, ca sef de scoala si deci si ”linia” traditionala de la Yip Man este pastrata in Romania.
Conducerea operativa a HQ al EVTKFF este asigurata de presedintii EVTKFF: Si Gung Zeljko Popovic si Si Gung Cristian Butaru, prin legatura lor deja azi veche de 14 ani.
La 14 mai 2004 s-au implinit 14 ani de la recunoasterea internationala a scolii Wing Chun Kung Fu in Romania si primilor instructori romani, desi acest stil se practica, ma rog, asa cum se practica in Romania. Subsemnatul Cristian Butaru, am fost primul instructor roman recunoscut international si singurul a carui activitate este neintrerupta de atunci, sper in folosul tuturor.
Din 2001, s-a reluat seria intalnirilor periodice dintre Zeljko Popovic si Cristian Butaru, prima data in mai 2003 la Timisoara.
In martie 2003 s-au filmat materiale complexe despre Wing Chun Kung Fu, la Bucuresti cu Si Gung Zeljko Popovic
Din 2003, EVTKFF a deschis seria intalnirilor europene, pana acum ne existenta in zona noastra ... in 31 mai 2003, a avut loc prima editie a International European Open Tournament Timisoara 2003, au participat membrii EVTKFF din: Romania, Serbia, Bosnia, Ungaria etc, sectiunile fiind o noutate; full contact sanda sistem, Tao cu si fara arme (numai single) pe stiluri, Chi Sau. La aceasta editie, s-a arborat steagul Serbiei, langa cel al USA, pentru prima data de dupa 1999, la o manifestare, culturala, sportiva, diplomatica etc ... iata ca in sport se poate totul.
La 26 iunie 2004 a avut loc a doua editie a International European Open Tournament Timisoara, urmand ca a treia editie sa aiba loc, in Serbia la Palic / Subotica.
Cu ocazia celei de a doua editii, se va prezenta colectia de video CD-uri si casete video a EVTKFF creata incepand din ianuarie 2003 ( la aceasta data santem primii si singurii producatori in Romania de video materiale despre arte martiale ... !!!) si se va filma evenimentul, urmand ca in colaj sa existe imagini si de la prima editie a concursului. Speram ca de la a treia editie, sa dublam pe langa concursul nostru si o zi a artei si culturii din zona, demonstrand astfel lumii, ca cei ce practica Kung Fu, au un orizont intelectual larg si le pasa de natiunea din care provin si nutresc sentimente de fratie fata de prietenii si colegii lor din Europa.
Informatii, se pot gasi la adresele de Net: www.tucsonvingtsun.com , http://ltcsr.ong.ro .
O noua dimensiune se deschide prin cultura, arta si Kung Fu, bine daca vreti prin sport ... dimensiuea fratiei umane si ”noi” santem printre primii care ”luptam” pentru a o crea.
Shaolin Ch’uan Kung Fu, T’ai Chi, Qicong, meditatie etc ... cunostiintele sant asigurate, prin afilierea directa la Marele Maestru Giuseppe Ghezzi si la Federatia Italiana de Kung Fu Traditional / www.fktl.it .
Pentru Choy Lee Fut Kung Fu, exista o alta asociere, cu asociatia internationala a elvetianului Si Fu Isidoro Li Pira – www.iacma.com – si care in curand va deschide o scoala si in Romania, el eja colaboreaza cu instructorii lui Si Fu Zeljko Popovic in Serbia, in acest sens.
Ideea centrala este ca intr-un viitor foarte scurt sa existe ceea ce am pronosticat de multi ani: ”FEDERATIA EUROPEANA DE KUNG FU TRADITIONAL”, unde si Romania, sa fie reprezentata !!!
Din 25 mai 2005, Si Gung Cristian Butaru este director de stil al Federatiei Romane de Arte Martiale - FRAM – www.fram.ro – pentru stilurile Wing Chun Kung Fu / Jeet Kune Do, iar din 4 martie 2006 este si membru al Comisiei de Omologare grade si al Colegiului Antrenorilor al Departamentului Wu Shu Kung Fu al FRAM. Din 2007, Si Gung Cristian Butaru, a organizat ”Ordinul Practicienilor de Qigong Medical din Romania” ce are ca scop recunoasterea practicienilor si operatorilor romani recunoscuti ca atare conform Legii nr.118/2007 a Medicinii Complementare. Aceasta organizatia a fost creata sub patronajul SC LTCSR si va deveni Societate Civila, printr-un protocol semnat de catre SC LTCSR, SC Shaolin Club din Romania si AS EVTKFF. Dorinta noastra este ca specialistii romani in domeniu, ce practica Qigong Medical, T’ai Ch’I Medical, Tui Na, Dao Yin, meditatie pentru sanatate, presopunctura, shiatsu, sa fie reprezentati, iar modul d eactiune sa fie unitar, astfel putand ajuta mult la sanatatea populatie, mai ales astazi candnecazurile nu ocolesc pe cei multi si simpli.
SC LTCSR si presedintele sau devin si reprezentanti ai .....”Karate Romania Federation” din ...2011, in semn de respect si prietenie pentru cei care au promovat artele martiale in Romania, pentru cei ce au sprijinit Kung Fu-ul din Romania (practicanti de karate, judo, ju jutsu). Si Gung Cristian Butaru poseda intre altele; Centura Neagra 5 Dan acordata de raposatul Shihan Gurski Alois, 3 Dan Karate Shotokan si maron Judo.
Poate pare paradoxal,dar e o incununare a unei munci ...si o revolta, KUNG FU ROMANIA CONTINUA SA FIE REPREZENTAT si pentru asta multumim ”ROMANIA KARATE FEDERATION” – karateromania.blogspot.com .
Din 2011 va incepe sa actioneze si nucleul ”FRAMTC”, nu abandonam lupta ci o implinim.
KUNG FU se va desfasura independent, dar viitoarea federatie, va trebui sa creasca in timp ...cluburile care practica Kung Fu Traditional sant putine si la mijloc sant orgolii nemasurate, astfel ”NOI” ...”KUNG FU ROMANIA” am hotarat sa recreem scoala romaneasca de kung fu, cu oameni noi la vremuri noi, oameni liberi ce simt si traiesc ”libertatea de la Shaolin”.
=Si Ging Cristian Butaru=

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu